Skip to content

AKUPUNKTUR – FERTILITET

Hos Corpus Care Clinic tilbyder vi professionel fertilitetsbehandling hos Farida Strandberg, der er specialist på området med mange års erfaring.

“I kraft af min baggrund inden for sygeplejen, igennem min uddannelse som akupunktør og ved deltagelse i utallige kurser, forelæsninger og kongresser har jeg specialiseret mig indenfor fertilitet og behandling af ufrivillig barnløshed. Hos Corpus Care Clinic udfører jeg både selvstændige fertilitetsforløb, der hjælper klienter med at opnå spontan graviditet, samt fertilitetsbehandlinger, der fungerer som supplering til hormonbehandling, IUI, IVF og ICSI.”

– Farida Strandberg

 

 

 Akupunktur og fertilitet

Undfangelsen af et barn er det mest naturlige i verden. Desværre er det ikke lige let for alle! Hver

8. kvinde og hvert 5. par oplever fertilitetsproblemer. Bag disse barske statistikker gemmer sig en smerte, som kun barnløse og de / dem som arbejder med fertilitet (måske) rigtigt forstår.

Akupunktur hjælper med at bringe kroppen i naturlig hormonel balance. Målet er at hjælpe kroppen til at hjælpe sig selv. At opbygge og styrke det energioverskud der skal til for at kunne blive gravid, og ikke mindst til at kunne bære og bevare en graviditet. Flere videnskabelige forsøg viser, at akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandling markant øger sandsynligheden for at opnå en graviditet.

Det er vigtigt at kroppen er forberedt på en forestående fertilitetsbehandling. Optimalt starter man med akupunktur inden den egentlige fertilitetsbehandling, da æggene står ”i kø” i 3 måneder inden de når frem til ægløsning. Mens man ikke kan ændre den genetiske sammensætning af ægget, kan man med akupunktur øge blodcirkulationen omkring ovarierne. Al næring kommer rundt i kroppen via blodet, og dermed næres den follikulære væske, som æggene modnes i og der skabes optimale tilvækstbetingelser. Dette er vigtigt for alle, men specielt relevant hvis du har PCO eller endometriose, er lidt oppe i fertilitetsårene eller hvis du er low-responder.

Antal behandlinger

Det er min erfaring at man opnår det bedste resultat ved at tilrettelægge et individuelt behandlingsforløb ud fra den enkelte kvindes historik. Behandlinger i forbindelse med henholdsvis nedregulering og ved hormonstimulation gør det lettere for kroppen at integrere de kunstigt tilførte hormoner med kroppens egne.

1Z0A9434

 Farida er RAB-Godkendt akupunktør og medlem af

praktiserende akupunktører.

 

• Akupunktur øger blodgennemstrømningen til livmoderen så slimhinden bliver tykkere. Dermed forbedres chancen for at det befrugtede æg sætter sig fast.
• Akupunktur øger modtageligheden overfor hormonstimulationen og letter integrationen af de tilførte hormoner med kroppens egne, hvilket resulterer i en forbedret ovarierespons (flere/ bedre æg).

• Akupunktur har en gunstig afslappende effekt på både kroppen og sindet og stressniveauet.
• Akupunktur kan reducere eventuelle bivirkninger af de ordinerede fertilitetshormoner som fx. hovedpine, kvalme, hedeture og irritabilitet.
• Akupunktur ved ægoplægning afslapper livmoderen og klargør den til implantation.
• Akupunktur lindrer graviditets gener såsom kvalme, halsbrand etc.

Ved IVF, ICSI & Fryseæg

• Under nedregulering
• Under hormonstimulation
• Omkring ægudtagning
• Ved ægoplægning
• Omkring implantationstidspunktet samt en lille uge derefter.

Ved naturligt samliv eller IUI

• løbende behandling op til ægløsning
• lige omkring ægløsning
• en lille uges tid efter ægløsning

Om kost og fertilitet

Sideløbende med fertilitetsbehandling gennem akupunktur tilbyder vi kostvejledning. Det viser sig, at kvinder der lider af syndromerne PCO og PCOS har god gavn af særligt fokus på insulinsænkende kost. Kosten kan lindre mange af de symptomer der følger med PCO og PCOS, bl.a. problemer med at blive gravid. 

Akupunktur behandling generelt

Videnskabelig forskning har vist at akupunktur har en gunstig effekt på nervesystemet, kredsløbet og hormonbalancen. Ifølge traditionel kinesisk medicin (TCM) er vores helbred og velbefindende både fysisk og mentalt afhængig af, at kroppens iboende energi (kaldet qi) frit kan strømme gennem meridianbanerne. Disse energibaner er forgrenet i hele kroppen, og bliver dermed den interne kilde til energifordeling til alle områder i kroppen. Behandlingen består i at der sættes tynde nåle i udvalgte akupunkturpunkter. Dermed er det muligt at ”skrue op og ned” for energitilførslen til specifikke områder i kroppen. Når nålene sættes i punkter på meridianbanerne reguleres energien og derved bringes kroppen, dens organer og funktioner i optimal balance.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe varer en behandling?

Første gang skal du afsætte ca. 60 minutter. Her opretter jeg din journal, og sammen gennemgår vi din fertilitets historik. Jeg spørger ind til relevante fakta for at stille en TCM diagnose. Vi ser også på din livstil og kostvaner, og jeg vejleder dig med enkelte specifikke kosttiltag og vitaminer, der vil kunne gavne dit forløb. Efterfølgende modtager du din første akupunkturbehandling og ligger afslappet med nålene i ca. 30 min.

Hvordan føles akupunktur?

Du vil mærke et lille prik når nålene sættes i. Derefter mærker du intet til dem. Der bruges udelukkende sterile engangsnåle.

Er der bivirkninger?

Der er ingen eller meget få bivirkninger ved akupunktur. Du kan måske føle dig lidt træt. Der kan opstå et lille blåt mærke ved indstiksstedet. Du kan opleve tørst, og derfor er det vigtigt, at du drikker rigeligt med vand bagefter.

Før du modtager akupunktur

Det er ikke optimalt at få akupunktur på hverken tom eller hel fuld mave. Dyrker du sport, er det bedst at have trænet inden akupunkturbehandlingen, eller at der går adskillige timer mellem behandling og træning.

Rygestop og barnløshed

Rygning er dårligt for fertiliteten. Det kan være svært at stoppe med at ryge, men akupunktur kan lette abstinenserne i forbindelse med et rygestop.

Akupunktur hjælper din fertilitet

Akupunktur er en effektiv måde at supplere hormonbehandling med, uanset om du skal igennem insemination (IVI) eller reagensglasbehandling (IVF eller ICSI). Akupunktur bruges også til selvstændig behandling for ufrivillig barnløshed, da flere undersøgelser viser, at det øger chancerne for graviditet markant.

Akupunktur anbefales af fertilitetsklinikker

Flere og flere undersøgelser viser, at akupunktur kan øge chancerne for graviditet markant. Derfor anvender eller anbefaler mange fertilitetsklinikker i dag akupunktur som supplement til de traditionelle behandlinger for ufrivillig barnløshed.

Akupunktur ved ægoplægning

Hos Corpus Care Clinic anbefaler vi akupunktur særligt i forbindelse med ægoplægning. Inføringen af katetret skaber nemlig en lille uundgåelig krampe i livmoderen, der minder om den ufrivillige sammentrækning der sker, hvis man prikker sig i øjet. Der forskes i en medicinsk løsning på problematikken, men endnu findes ingen. Til gengæld viser akupunktur at have en gavnlig effekt.

• Afslapper livmoderen
• Smertelindrer hvis du har smerter efter ægudtagning
• Øger blodtilstrømningen til slimhinden
• Får kroppen til at udskille lykkehomoner

Igangsættelse af fødsel

Vi giver også akupunktur for igangsættelse af fødsel samt behandling hvis barnet ikke har vendt sig med hovedet nedad når fødslen nærmer sig.

Fertilitetsbehandling akupunktur

Hos Corpus Care Clinic samarbejder vi med både Odense Universitetshospital og lokale fertilitetsklinikker, der henviser deres fertilitetspatienter til os for supplerende akupunkturbehandling. Vi har blandt andet et samarbejde med Maigaard Fertilitetsklinik.

Akupunturens mange virkninger

•  Øger graviditet.
• Balance i kroppen.
• Mindsker i bivirkninger.
• At ægløsning sættes i gang.
• En regelmæssig menstruation cyklus.
• Øget blodgennemstrømning i livmoderen.
• Beroligende for kroppen og resten at sindet.

• Understøttelse af hormonbehandling.
• PCO og endometriose mindskes.
• Mindsker risikoen for abort.
• Bedre æg og sædkvalitet.
• styrker immunforsvaret.
• Afspænding af livsmodermusklen.
• Afspænding af resten af kroppen.
• Tykkere livmoder-slimhinde, så det befrugtede æg kan sætte sig fast.

Baggrund

Via min baggrund inden for sygeplejen og gennem mine uddannelser som akupunktør og utalligekurser, forelæsninger, kongresser m.m. har jeg specialiseret mig inden for fertilitet og behandling af ufrivillig barnløshed. Jeg har stor erfaring med især dette emne, og behandler mange, både med henblik på at blive spontant gravid, og som sikkert supplement til hormonbehandling. IUI, IVF og ICSI.

Prisliste Corpus Care Clinic 2023

Klik på prislisten for at se priserne på behandlinger og klippekort.

Vi giver 10% rabat til studerende ved fremvisning af studiekort.

OBS: Behandlinger med akupunktur udført udenfor normal åbningstider (dvs. weekender og helligdage) opkræves der et ekstra gebyr på 650kr.

NEM & HURTIG
ONLINE BOOKING

 

Du kan booke din tid når du vil, og hvor du vil.

 

Vi ser frem til at møde dig. Du kan nemt og hurtigt booke en tid, når det passer dig, gennem vores online booking system.

IMG_7795

FÅ TILSKUD TIL AKUPUNKTUR I ODENSE

Der kan søges tilskud til behandlingen hos Sygeforsikringen Danmark. Tilskuddet til behandlingen afhænger af den gruppe, du er medlem af og gælder derfor efter særlige regler. Kontakt Sygeforsikringen Danmark for nærmere info.

Ved første konsultation får du 110 kr. tilbage såfremt du er medlem af sygesikringen danmark og 70 kr. ved efterfølgende behandlinger

Obs: du kan købe gavekort i vores klinik i Odense på Fyn til alle vores behandlinger.

Store flotte omgivelser

I Corpus Care Clinic er der altid sat god tid af til dig, så du kan føle dig afslappet og nyde en afstressende behandling på briksen. Her er en hyggelig atmosfære. Hos os bliver du behandlet professionelt, taget seriøst og lyttet til. Her er det dig der er i fokus. Mulighed for leje af lokale på timebasis. Kontakt Farida Strandberg for flere detaljer.

Vi glæder os til at møde dig