Akupunktør med speciale i fertilitetsbehandling: Farida har hjulpet 400 børn til verden

Hun har drevet sin klinik i 16 år og er én af Odenses førende akupunktører.

For nylig flyttede Farida Strandberg sin klinik, Corpus Care Clinic, fra Jernbanegade til Overgade efter at have solgt Odense Fodplejeskole fra.

Men hvad der startede med fødder, udviklede sig undervejs i en helt anden retning. Og i dag er Farida Strandberg én af byens mest anvendte akupunktører inden for fertilitetsbehandling.

”Jeg har nok hjulpet de første 400 børn til verden,” siger Farida Strandberg.

Hun har i mange år haft et samarbejde med Maigaard Fertilitetsklinik. Et samarbejde, der gør det muligt for de to parter at tage hånd om patienten i helhed.

Akupunktør Farida Strandberg (yderst til højre) har i mange år haft et tæt samarbejde med Maigaard Fertilitetsklinik.

Ikke længere “hokus-pokus”

Og samarbejdet tjener da også som eksempel på, at akupunktur er gået fra en status som noget ”hokus-pokus” i folks – og sundhedsvidenskabens – bevidsthed til at være noget selv medicinske fagfolk med god samvittighed anbefaler.

”For 15 år siden var der måske én jordemoder på en fødeafdeling, der brugte akupunktur. I dag er akupunktur noget alle jordemødre kan lære under uddannelsen,” fortæller Lene Vogelius, jordemoder hos Maigaard Fertilitetsklinik, og tilføjer:

 

”Akupunktur er især noget, vi bruger i forbindelse med kvalme. Det virker simpelthen så godt på kvalme.”

Og det gælder både kvalme i forbindelse med graviditet og sygdom.

I forhold til fertilitetsbehandling kan nålene også noget. De kan selvfølgelig ikke gøre én gravid alene, men de kan være et godt supplement til fertilitetsbehandling.

“Vi anbefaler akupunktur især i forbindelse med ægoplægning. Akupunktur virker beroligende og afhjælper den stress, som kan følge med ved at være i fertilitetsbehandling, og det kan lindre hvis man oplever at have lidt ubehag efter ægoplægning,” fortæller Farida Strandberg.

Årsagerne til, at en kvinde har problemer med fertiliteten, kan være mange – blandt andet lider nogle kvinder af PCO (polycystisk ovariesyndrom) eller endometriose.

”Vi har patienter, som ikke kan blive gravide – enten af uforklarlige årsager eller af helt konkrete årsager. Og udover alt det vi kan gøre medicinsk, er der mange, der har glæde af at komme hos Farida.

De føler, at hun for eksempel med akupunktur kan hjælpe kroppen med at slappe af, inden ægget skal sættes op,” siger Jens Aage Sørensen, speciallæge hos Maigaard Fertilitetsklinik, der er en privat fertilitetsklinik.

Ingen ventetid

Her er ingen ventetid, og det er ofte det, der får barnløse til skippe det offentlige tilbud og i stedet betale for behandlingen af egen lomme.

Mange vælger derfor også et supplerende forløb hos Farida Strandberg.

”Vi hører fra vores patienter, at de er meget glade for at komme hos Farida,” siger Lene Vogelius.

Og Farida Strandberg har det på samme måde. Hun finder stor tilfredsstillelse i at hjælpe de barnløse.

”Jeg elsker det virkelig. Man skal kunne lide at arbejde med mennesker, og det kan jeg virkelig. Jeg taler meget med klienterne under behandlingen, så udover at de får akupunktur, så får vi også vendt mange af deres tanker undervejs,” siger Farida Strandberg.

Hun har gennem årene oparbejdet en stor viden om fertilitetsbehandling og blandt andet været i en uges praktik hos Maigaard Fertilitetsklinik.